Logo

Multimediaegenskaper og andre funksjoner

Dagens hjemmekinoforsterkere er ofte stappet med multimedia og andre funksjoner. Denne delen av guiden omhandler denne funksjonaliteten.

Mediaavspilling fra USB
En rekke hjemmekinoforsterkere tilbyr nå muligheten for å avspille musikk, bilder og film via USB fra en minnepinne eller harddisk.

Mediaavspilling via nettver
En rekke hjemmekinoforsterkere tilbyr nå muligheten for å avspille musikk, bilder og film via nettverk. Det er en egen standardiseringsordning som sikrer kompatbilitet. Denne standarden er DLNA og en hjemmekinoforsterker kan være sertifisert for video, audio og bilder.

Internett radio
Mange forsterkere med innebygd nettverk har støtte for kunne streame radio over Internett. Dette gir tilgang til tusenvis av radiostasjoner.

Spotify integrasjon
Spotify er en kjempepopulær tjeneste som tilbyr en stor mengde musikk for kun 99,- pr mnd. Receiver med innebygd spotify har mulighet til å kunne spille av musikk fra Spotify uten trenge å benytte PC.

Styring av IPhone/IPod
Mange av forsterkerne har mulighet til å koble til dockingstasjon for kontroll av Iphone/IPod. Dette gjør det mulig å spille av musikk fra IPod/Iphone og styre de fra fjernkontrollen til hjemmekinoforsterkeren. Noen forsterkere støtter også denne muligheten ved å koble direkte til USB inngang på forsterker.

Airplay integrasjon
Airplay er en protokoll utviklet av Apple som muligjør avspilling av musikk og film fra Appleenheter som Iphone, Ipad og Imac direkte uten kobling. Avspilling av media fra ITunes på PC er også mulig. En rekke receivere har nå mulighet til en slik integrasjon.

Fjernstyring fra Iphone/Ipad/Android
Mange tilbyr nå å kunne styre hjemmekinoforterkeren via applikasjoner på Ipad, Iphone og Android.

Fjernstyring via nettleser
Noen forsterkere gir mulighet til å koble til forsterkeren via en nettleser for dermed å kunne kontrollere den fra hvilken som helst nettleser som har tilgjengelig nettverket forsterkeren er tilkoblet.

Annonse
Hjemmekinoforsterkerguide
I vår omfattende hjemmekinoforsterkerguide får du forklart de fleste egenskaper en hjemmekinoforsterker kan ha og hvilke betydning de forskjellige egenskapene har. Guiden er delt opp i forskjellige tekniske områder og nedenfor kan du velge den delen du ønsker å lese.
Forum - Siste innlegg