Logo

Hjemmekinoforsterkere

Det finnes et stort utvalg av forsterkere til bruk i hjemmekinoen. Det vanligste er integrerte hjemmekinoforsterkere/receivere, men det finnes også et godt utvalg av seperate prosessorer og effektforsterkere til hjemmekinobruk. I denne guiden forklarer vi alt du trenger å vite om disse produktene.

Prisene varierer fra rundt 1000,- for de rimeligste integrerte hjemmekinoforsterkerne til seperate løsninger for flere hundre tusen. Hjemmekinoforsterkere har en rekke egenskaper som er forskjellige og for å gjøre guiden mer oversiktlig har vi delt guiden opp i deler som omhandler forskjellige hovedområder. Er du på jakt etter ny hjemmekinoløsning anbefaler vi å lese hele guiden, men du kan også bare lese de seksjonene som dekker de områdene du lurer på. De forskjellige delene er:

Surrounddekoding og lydformater
Første del av guiden forklarer generelt om surrounddekoding og deretter om de forskjellige lydformatene som er aktuelle i hjemmekinoen.

Lydegenskaper og funksjonalitet
I denne delen går vi inn på forskjellige lydegenskaper og funksjonalitet man finner i hjemmekinoforsterkere.

Lydkalibrering og romkorreksjon
Romkorreksjon er vanlig på de fleste av dagens hjemmekinoreceivere. I denne delen av guiden forklarer vi forskjellen på de forskjellige systemene og hvordan man får kalibrert forsterkeren best mulig.

Høyttalerkonfigurasjon
I dagens marked finnes det integrerte hjemmekinoforsterkere/prosessorer med innebygd dekoding for 5 til 11 kanaler avhengig av modell. Dette gir mulighet til en rekke høyttalerkonfigurasjoner. Denne delen ser på de forskjellige.

Tilkoblinger
I tilkoblingsdelen forklarer vi alt om de forskjellige tilkoblingsmulighetene som finnes for hjemmekinoforsterkere.

Bildeegenskaper og funksjonaltet
Dagens hjemmekinoforsterkere er ikke lenger bare et senter for lyd, de har nå ofte avansert bildebehandling. Denne delen tar for seg denne funksjonaliteten.

Multimediaegenskaper og andre funksjoner
Som det meste innenfor forbrukerelektronikk integrereres man mer og mer med IT. Mange av dagens hjemmekino forsterkere er meget godt utstyrt for multimediafunksjoner og denne delen av guiden dekker disse områdene i tilegg til andre funksjoner som ikke er lyd- eller bilderelatert.

Effektdel
Denne delen beskriver egenskapene med effektdelen eller seperate effektforsterkere for hjemmekinoforsterkere.

Kjøptetips
I denne delen oppsummerer vi og kommer med noen kjøpetips for de som er på jakt etter ny hjemmekinoforsterker.

Annonse
Hjemmekinoforsterkerguide
I vår omfattende hjemmekinoforsterkerguide får du forklart de fleste egenskaper en hjemmekinoforsterker kan ha og hvilke betydning de forskjellige egenskapene har. Guiden er delt opp i forskjellige tekniske områder og nedenfor kan du velge den delen du ønsker å lese.
Forum - Siste innlegg