Logo

Høyttalerkonfigurasjoner

Med dagens flerkanals hjemmekinoforsterkere finnes det en rekke konfigurasjoner som er mulig i en hjemmekino. Denne delen lister disse.

5.1
5.1 er den mest brukte konfigurasjonen i norske hjemmekinoer. I denne konfigurasjonen har man senter, front, bakhøyttalere og en subwoofer. 5.1 lydspor får man fra surroundlydsystemer som Dolby Digital , Dolby Pro Logic II,DTS, Dolby TrueHD og DTS HD Master Audio. De aller fleste kompakte hjemmekinosystem er 5.1 systemer.

7.1
Ved 7.1 høyttalerkonfigurasjon får man surround + surround bak som gir bedre muligheter for effekter i bakkanalene. 7.1 fås fra kan fås på Blu-Ray ved bruk av Dolby TrueHD og DTS HD Master Audio Dolby Pro Logic IIx har muligheten å konvertere et 5.1 lysspor til 7.1.

7.1 med utvidet høyde
Dolby Pro Logic IIzDolby Pro Logic IIzDolby Pro Logic IIz kan du lese mer om i vår surroundlydguide. Klikk for guide , Yamahas Cinema DSP HD3Cinema DSP HD3Cinema DSP HD3 kan du lese mer om i vår surroundlydguide. Klikk for guide system og DTS neo:XDTS neo:XDTS neo:X kan du lese mer om i vår surroundlydguide. Klikk for guide mulighet for å utvide et 5.1 lydoppsett med ekstra høydekanaler i front. Dette gir blant annet bedre plassering av stemmer ved bruk av projektor da det vil løfte lyd mer mot senter av lerret.

7.1 med utvidet bredde
DTS neo:X gir mulighet for å utvide et 5.1 lydsspor med 2 ekstra breddekanaler i front.

9.1 med utvidet høyde og bredde
DTS neo:X og Audyssey DSX gir mulighet å utvide et 5.1 lydspor med ekstra høydekanaler og breddekanaler for å oppnå et 9.1 oppsett.

9.1 med utvidet høyde
Blant annet Dolby Pro Logic IIz og DTS neo:X gir mulighet å utvide et 7.1 lydspor med ekstra høydekanaler.

9.1 med utvidet bredde
DTS neo:X gir mulighet for å utvide et 7.1 lydsspor med 2 ekstra breddekanaler i front.

11.1 med utvidet høyde og bredde
Ved 11.1 med har man utvidet 7.1 lydsystem med ekstra høydekanaler og breddekanaler i front. DTS neo:X og Audyssey DSX lydssytem som kan omforme 7.1 lyd til 11.1.

Annonse
Hjemmekinoforsterkerguide
I vår omfattende hjemmekinoforsterkerguide får du forklart de fleste egenskaper en hjemmekinoforsterker kan ha og hvilke betydning de forskjellige egenskapene har. Guiden er delt opp i forskjellige tekniske områder og nedenfor kan du velge den delen du ønsker å lese.
Forum - Siste innlegg