Logo

Denon AVR-1312

Denon AVR-1312 er en 5 kanals hjemmekinoforsterker som yter opptill 75 Watt pr kanal.

Lydegenskaper
AVR-1312 har støtte for en rekke lydformater. Nedenfor er en liste med forklaring over de viktigste lydformatene hjemmekinoforsterkeren støtter:

Dolby DigitalDolby Digital er det mest brukte lydsystemet for DVD og overføres til forsterkeren via HDMI eller optisk/koaksial digitalinngang.

Dolby DigitalDolby TrueHD er et HD-lydformat med utviklet for HD-formater som Blu-Ray og kan kun overføres via HDMI til forsterkeren.

Dolby Pro Logic IIDolby Pro Logic II er lydsystemet fra Dolby som forsterkeren vil benytte ved analog eller digitale to kanals kilder som f.eks TV-sendinger.

Dolby Pro Logic IIxDolby Pro Logic IIx er et sekundært lydformat som gjør det mulig å omforme 5 kanals lyd til 7-kanals lyd. Dette kan være en nyttig funksjon da de aller fleste Blu-Ray og DVD kun har 5-kanals lyd.

DTS-HD Master AudioDTS HD Master Audio er et tapsfritt HD lydformat fra DTS. Dette formatet tilbyr opptil 7.1 kanaler og brukes på en rekke Blu-Ray filmer.

DTSDTS er et lydformat som er brukt på en del DVD filmer og tilbyr opptil 5 diskrete kanaler + subwoofer.

For å få best mulig bassgjengivelse i ditt hjemmekinooppsett har AVR-1312 individuell basshåndtering av de forskjellige kanalene. Det betyr at man kan sette forskjellige verdi for lavpass filteret for hver enkel høyttalergruppe. Filteret kan settes til filterfrekvens 40, 60, 80, 100, 120, 150, 200, 250Hz slik at frekvensen kan tilpasses best mulig høyttaleren man har.

Tilkoblinger
AVR-1312 er utstyrt med en rekke tilkoblinger for bildeutstyr. Den har 4 HDMI-innganger, 1 komponent-innganger. Den har også 3 RCA innganger for analog lydtilkobling og 1 optisk digital innganger og 1 koaksial digital innganger.

Forsterkeren er utstyrt med 1 HDMI monitor- og 1 kompositt- monitorutganger.

Forsterkeren er utstyrt med 2.1 RCA preout utgang slik at det er mulig for koble til effektforsterkere for å oppnå fullt 7 kanals oppsett i tilegg til aktive subwoofer.

Multimediafunksjonalitet
Som mange andre forsterkere har AVR-1312 innbygd multimedia funksjonalitet som reduserer behov for PC og andre datakomponenter i oppsettet.

For å koble til nettverk er forsterkeren utstyrt med en vanlig nettverkskontakt.

Effektforsterker
Forsterkeren er oppgitt for stereoavspilling til å yte 2 x 75 Watt med målemetoden RMS, 20-20.000Hz, 8 ohm og for flerkanalslyd opptill 5 x 75 Watt ved målemetoden RMS, 20-20.000Hz, 8 ohm. For oppsett hvor man ikke har behov for innebygd effektforsterker for de bakre surroundkanaler kan effektforsterkerene i AVR-1312 konfigureres slik at fronthøyttalerne blir Bi-Ampet med to forsterkere hver (seperat forsterker for bass og diskant/mellomtone).

Fjernkontroll
Fjernkontrollen er programmerbar. Dette betyr at du kan legge inn koder for andre komponenter du eier for å kunne styre dem fra denne fjernkontrollen.

Diskuter i vårt forum
Lurer du på noe om hjemmekinoforsterkere kan det være lurt å stille spørsmål om det i vårt forum for hjemmekinoforsterkere. Her finner du mange erfarne brukere. Vårt hjemmekinoforsterkerforum finner du her.

Annonse
Tekniske spesifikasjoner
Modellnavn AVR-1312
Pris kr 1 698,-
Forsterkertype Hjemmekinoforsterker
Finn butikker for Denon AVR-1312
Hjemmekinoforsterkerguide
I vår omfattende hjemmekinoforsterkerguide får du forklart de fleste egenskaper en hjemmekinoforsterker kan ha og hvilke betydning de forskjellige egenskapene har. Guiden er delt opp i forskjellige tekniske områder og nedenfor kan du velge den delen du ønsker å lese.