Logo

Vi besøker Focal

Vi i Hjemmekino reiser stadig rundt og besøker fabrikker og produsenter for å lære om produksjon og nye produkter. Denne gangen har vi satt nesen mot St.Etienne i Frankrike.
Les

Fire CD-spillere til 30.000 kroner pluss

Hvor bra lyd det er mulig å få ut av en CD-plate om man legger mellom 30.000 og 50.000 kroner i en ny spiller? Bli med på jakten.
Les

Mikroanlegg

Test av Harman/Kardon MAS100 og Yamaha Piano Craft Micro RX-330
Les

NAD C 545BEE og C 326BEE

Vi innrømmer det så gjerne. Det er gøy å teste NAD! Stikkordene som stort sett alltid havner først på blokka i testsammenheng er «billig» og «bra». Og etter et par CD-er eller en film setter vi stort sett alltid en tykk strek under bra. Denne kombinasjonen er aldeles intet unntak.
Les

Hifi Naim HDX

Naim HDX er en anvendelig nettverksbasert mediaspiller som i følge undertegnede gjengir musikken med en kvalitet som gir forhåpninger. Billig er det dog ikke: 49.000 får man betale for denne herligheten.
Les

Roksan Kandy K2 forsterker og K2 CD-spiller

Roksan kom jeg for første gang i kontakt med i form av en meget spennende platespiller. Det er så lenge siden at jeg nesten ikke har lyst til å snakke om det. Siden den gang har det kommer mange interessante produkter fra den kanten, men dette må være noe av det ypperste de har laget for pengene.
Les

Teac CR-H226-B og Marantz M-CR502

Når resten av familien forlanger et anlegg de også kan bruke, hva gjør du da? De har for lengst skjønt at far har en mørkere side, som meget vel kan utløses ved at han finner ripete plater, fettmerker på pianolakken eller andre uregelmessigheter ved «his precious» ? fritt sitert et fiskespisende vesen i vår favoritt-triologi. Vel, husfreden bevares best ved å skaffe til veie et anlegg nummer to!
Les

B&W Panorama

Vi antar at det kommer en del slike lydløsninger fremover, tilpasset de som ikke ønsker en masse høyttalere i stua, men som fortsatt ønsker seg TV-lyd av høy kvalitet.
Les

Komplette hjemmekinopakker

Test av hjemmekino høyttalerpakker fra KEG og Jamo
Les

Komplette hjemmekinopakker

Vi er jo i hovedsak skeptiske til 5.1-systemer som kommer med alle enhetene pakket ned i en eske, men av og til dukker det opp systemer som virker rimelig fornuftige både i konstruksjon og lydkvalitet.
Les

Panasonic SC-1ZT-S / Philips HTS8140

Test av Hjemmekinoanlegg fra Philips og Panasonic
Les

Yamaha RS-X765 og Onkyo TS-RX607

Test av rimelige receiver fra Yamaha og Onkyo
Les

Blu-Ray spillere

Vi har nå testet 3 nye Blu-Ray spillere. Harman Kardon BDP10, Panasonic DMP-B15, Philips BDP9100 og Samsung BD-P3600
Les

Epson EH-TW3800

Etter forrige generasjons vågale utseende, kan det virke som om Epson tar en vending mot det konservative med sin nye projektorplattform. Vi tar en nærmere titt på mellomklassemodellen EH-TW3800.
Les

Plasmaskjermer

2009 vil blant TV-kjennere bli husket som det året hvor Pioneer la ned sin produksjon av bransjereferansen Kuro. Kuro var flatskjermens svar på Bob Beamens 8.90 fra OL i Mexico 1968. Forhåpentligvis tar det ikke like lang tid før denne «rekorden» ryker.
Les

Sony BDP-S360 Blu-ray Disc-spiller

BDP-S350 var den første BD-spilleren som ikke brukte evigheter på å starte opp en film. Nå er arvtakeren til denne salgssuksessen på plass.
Les

Månedens filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Månedens leder

Mådenes leder
Les

Månedens nyheter

Mådenes nyheter
Les

Hjemme hos Jonas

At Jonas er en ekte Østfolding hadde han egentlig ikke behøvd å informere meg om. Allikevel gjorde han nettopp det, kanskje mest for å være på den sikre siden. Det er imidlertid «han Raymond» som har skyld i at Østfoldsdialekten er så godt kjent som den er, men der slutter heldigvis likheten mellom han og Jonas. Sistnevnte er kjapp i replikkene, virker svært oppegående og har glimt i øyet. Og allerede mens vi hilser ute på trappa skjønner jeg at dette kommer til å bli alt annet enn kjedelig.
Les