Logo

Bare Rør...

De siste årene har jeg nesten utelukkende hatt omgang med produkter i transistorverdenen. En og annen slenger innom ?alternativ? teknologi har det vært, eksempelvis klasse D-teknologi med såkalt ICE-power. Men jeg forble en rastløs sjel, og endeløse bytter hadde enda ikke ført meg til mitt endelige musikalske fristed. Men så kom noen rør inn i mitt hus?
Les

Cerwin Vega og QLN

Vi tester Cerwin Vega og QLN
Les

Integrerte forsterkere

Kjøper du en integrert forsterker i prisklassen opp mot ti tusen kroner, er sjansen stor for at du har handlet et av de lydproduktene som gir deg mest og best lyd igjen for pengene.
Les

JVC DD8

En klar trend i tiden er å koble sammen lydanlegg og data for å benytte seg av datamaskinens lagringskapasitet til musikk, bilder og film. Har JVC funnet formelen?
Les

Kabeltest

Test av Real Cable Stream og Chord Carnival Silver
Les

KEF Five Two

Full surround fra to kanaler! Den dagen flatskjermene inntok markedet begynte dette ordspillet å dukke opp stadig oftere. I en tid da alt skal være flatt, smått og usynlig velger en del høyttalerbyggere å tilpasse seg markedet ved å satse på nye teknologier. KEF Five Two er et prøveprosjekt fra KEF, men fungerer det?
Les

Totem Acoustics Mani-2

Peisen dirret og gardinene blafret. Det buldret og braket som om jeg hørte reprisen på både Sodoma og Gomorra. Heldigvis var det ikke Guds vrede som slo seg løs i stua, men skulle han brukt stativhøyttalere til jobben, så vet jeg hvilke han burde valgt.
Les

NAD M5 SACD

NAD har vært på banen som en stor aktør i årtier, men det er ikke til å legge skjul på at de har slitt med å få aksept hos de hifi-konservative. Det finnes vel knapt et Cerwin Vega anlegg i Norges langstrakte land som ikke har en NAD foran i kjeden, noe som har gjort sitt til at merket har fått et rykte som kanskje ikke er helt fortjent. Hva er det Master-serien har som kan snu trenden?
Les

Opera Callas

Hva er det som får ellers normale mennesker til å bruke en god månedslønn på et par høyttalere som ikke er i nærheten av å spille musikkens dypeste toner? Det skulle ikke forundre meg om de ville svart med et spørsmål. ?Så du har ikke hørt Callas, har du vel??
Les

PSB G Design GT1

Det er mange ting som skal gjøres riktig når man konstruerer høyttalere. De skal låte bra og de skal se ut som noe man ønsker å plassere inn i stuen. Med glossy pianolakk og lyd signert Paul Barton skal GT1 kapre nye kunder.
Les

Rogue Audio Perseus

Skikkelig god lyd i stereo og integrert i multikanal i ett og samme oppsett? En gylden mulighet ligger i finessen prosessorinngang. Her kommer en forforsterker med nettopp det, i tillegg er den rørbasert. Mmmm, smaker dette like godt i virkeligheten som på papiret?
Les

Pioneer A-A9-J og PD-D6-J

Pioneer har i mange år vært synonymt med plasmaskjermer, hjemmekinoreceivere og DVD-spillere. Ett eller annet sted i den japanske giganten har det likevel vært noen som har hørt på musikk i bare to kanaler. Takk og pris.
Les

Mirage OMD-15

Mirage OMD-15 med sin ekstreme finish ser ut som en million kroner, og det viser seg at den spiller musikk med et engasjement og en oppløsning som kan få enhver lydentusiast til å miste besinnelsen. Hvorfor spiller det så latterlig bra?
Les

Fire store subwoofere

For at det skal bli skikkelig moro i hjemmekinoen, behøves det en skikkelig subwoofer. Hva er da bedre enn å hive inn noe som virkelig river, og som graver seg helt ned i den absolutte kjelleren når det gjelder dypbass?
Les

INTERVJU MED TOURAJ MOGHADDAM ? ROKSAN

Hvor har de blitt av alle sammen? På syttitallet og på begynnelsen av åttitallet dukket det opp en helt ny generasjon med platespillerprodusenter som alle forsøkte å rokke ved den fullstendig dominerende posisjonen til Linn Sondek LP12.
Les

Marantz CR601 m/DAB og Audio Pro Evo 30

referansesystem Audio Pro Stereo One har vi denne gangen kommet frem til Marantz. Sammen med Audio Pro sine nye høyttalere Evo 30 har dette anlegget en totalpris på 6990,-, en tusenlapp mer enn referansen koster. Er det nok til å vippe vårt referanseanlegg av pinnen?
Les

Onkyo CS515 m/DAB

Kampen om tronen i minianleggsklassen hardner til, og turen er kommet til Onkyo. Deres CS515 viser på papiret alle tegn til å være en seriøs utfordrer til Audio Pro Stereo One. Aner vi et tronskifte?
Les

Arcam AVR280

Arcams minstemann Med kritikkerroste produkter som AVR300 og AVR350 har Arcam vist at de behersker hjemmekino med sine receivere. De har i tillegg et grep på musikk som ikke er dagligdags innen dette produktspekteret. Nå er de på gang igjen med en modell som letter innsteget økonomisk til Arcams univers.
Les

Arcam DV135

Arcam er et selskap som alltid ivaretar lydkvalitet, også på sine DVD-spillere. Drømmer man om en Arcamspiller, men har et begrenset budsjett, kan den nye DV135 vise seg å være et godt valg.
Les

3 DVD spillere

Test av Denon DVD1930, Yamaha DVD-S1700 og Marantz DV6001
Les

Optoma HD73

Den populære mellomklassemodellen HD72i fra Optoma,har gjennomgått en liten oppgraderingsprosess. Projektoren er foredlet på en rekke punkter, og har blant annet fått nytrimmet ?motor?.
Les

Sony Playstation 3

Ventetiden har vært lang som et vondt år, men nå er den heldigvis over, og arvtakeren til verdens mest populære spillkonsoll er ankommet. Vi kan selvsagt ikke dy oss.
Les

BenQ W9000

At BenQ senker prisnivået innen sjangeren når de kommer med nyheter, er gammelt nytt. Men at det skulle komme en halvering innen 1080p DLP, det var vi ikke forberedt på.
Les

Grundig Lenaro 42 LXW 110-8640 FHD

Grundig vil være med i kampen om flatskjermkundene og er nå i markedet med en 42-tommers LCD-skjerm i full HD-oppløsning. Kan den hevde seg i den stadig økende konkurransen?
Les

Sony KDL-40W2000

Hjemmekino har lenge vært imponert over skjermene fra Sony. De kommer godt ut i våre tester, og brukes som vår referanse mot andre skjermer. Fortsetter denne trenden når Sony gir seg i kast med full HD i mellomsjiktet?
Les

Månedenes filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Plateanbefalinger

Noen artister og album etterlater seg varige dype spor hos lytteren, og blir oftere tatt ut av platehyllen enn andre. Disse fire har etterlatt seg slike inntrykk på meg, og er album jeg ville tatt med meg på en øde øy?
Les

Hjemme hos Atle

De fleste ungkarer har et avslappet forhold til hus, hjem og hage, men kinoen vi besøker denne gangen kunne like gjerne vært plukket rett ut av en interiørkatalog, selv om eieren er ungkar. Fungerer det å kombinere estetikk og ytelse? Definitivt!
Les