Logo

Vi besøker Meridian

I dagens hi-fi og hjemmekinomarked er alt annet enn platespillere i det digitale domenet. Der bør det bli skjønner vi Meridian rett. Hva er vel da mer naturlig enn å sette seg på flyet og oppsøke de på hjemmebane?
Les

Projektor 2009

Nærmere 60 ivrige entusiaster tok turen til Projektor 2009 i Teater Manu på Grünerløkka den første helgen i februar. Der fikk vi oppleve et godt utvalg av de aller beste projektorene på markedet akkurat nå!
Les

BeoSound 5 / BeoMaster 5

Det er ikke ofte Bang&Olufsen lanserer nye produkter, men når de gjør det, er det ofte banebrytende sådan. BeoSound 5 er ikke noe unntak. Hva skal man si når man via en styreenhet har full tilgang til CD-er, musikkfiler, Internettradio og bilder?
Les

Bowers & Wilkins CM1

En av de største mytene i hifi er at jo bedre et produkt låter desto styggere er det. Eventuelt motsatt. At det kun er en myte, er B&W CM1 et godt bevis på.
Les

DALI MENTOR 1

Det eneste negative med denne høyttaleren er at den krever lang innspillingstid. For det tar både votter og vinter før bassen sitter som den skal. Men da sitter også det meste.
Les

HØYTTALERE: STORTEST

De aller fleste som kjøper høyttalere må spare en måned eller to før de kan ta turen i butikken og kjøpe seg drømmehøyttalerne. Da er de fleste opptatt av å kjøpe akkurat det settet med høyttalere som gir den beste lydkvaliteten for pengene. Vi har testet høyttalere i den prisklassen som etter vår mening gir deg mest og best lyd pr. krone. Vi har testet: PSB ImagineT, Jamo C805, Kef iQ70, Focal Chorus 816v, Monitor Audio Silver RS8, Dali Lektor 8, Canton Chrono 509DC og B&W 683.
Les

Pass Labs INT-150

Pass Labs INT-150 er Pass Labs første integrerte forsterker. Bare navnet til denne produsenten av svært oppegående elektronikk og høyttalere kan fremkalle ufrivillige rykninger i trampefoten på de mest konservative musikkelskere. Vi i Hjemmekino utgjør intet unntak i så måte.
Les

Canton Digital Movie 2

Virtuell surround er i skuddet. Det mest avanserte består av lydplanker med mange titalls høyttalere og avansert elektronikk som styrer fase og nivå, mens de enkle minner mer om konvensjonelle stereooppsett. Canton DM 2 tilhører den enkle gruppen, men det er allikevel ikke noe enkelt over lyden!
Les

JL Audio Fathom f112

Det finnes subwoofere, og det finnes subwoofere. Noen er bedre enn andre, og enkelte ganger når vi i Hjemmekino tester subwoofere får vi nesten på følelsen at produsenten kun har laget en subwoofer for å komplettere en bestemt høyttalerserie. Om den er bra eller ikke spiller på en måte ingen rolle. Fathom f112 faller derimot ikke inn i denne kategorien. Tvert i mot!
Les

Universale fjernkontroller

Det kan vel knapt kalles dekorativt å ha stabler med fjernkontroller liggende på stuebordet eller i hjemmekinoen. Da er det på tide å tenke i retning av en universal fjernkontroll. Vi tester Nevo S70 og Xsight Touch
Les

Infinity Classia-serie

Infinity fra Harman Group Ltd. er ikke et merke vi ofte ser i redaksjonen, men desto mer moro er det de gangene vi gjør det. Infinity Classia kan dessuten mer enn å se bra ut.
Les

Receiverduell

Det er forskjeller på lyden til de enkelte receiverne. Spørsmålet blir hva disse forskjellene egentlig betyr og om det er blitt slik at det er utstyrspakken som egentlig er det som skiller de enkelte produktene fra hverandre. Vi tester Pioneer SC-LX71 og Rotel RSX-1550
Les

Yamaha NS-700-serie

Verdens største produsent av musikkinstrumenter har laget en serie lillebrødre til en av våre favoritthøyttalere. Denne gangen satser de på en skikkelig allrounder som med sin vanvittige oppløsning og tøffe dynamikk vil kunne passere like lett i et Hi-Fi-oppsett som i en hjemmekino.
Les

LED LCD-flatskjermer

Når man skal kjøpe seg en ny flatskjerm er man selvsagt ute etter den beste skjermen. Den skal også være billig.. Vel slike skjermer finnes ikke. De beste skjermene koster fortsatt langt over snittet, men vil man ha det beste som er å oppdrive må man være beredt til å betale for det.
Les

Panasonic PT-AE3000

likhet med flere andre produsenter, er Panasonic tydelig opptatt av gjenbruk. PT-AE3000 er nå tredje generasjon som benytter identisk kabinett, så her er det med andre ord rom for å gjøre en oppgradering uten å måtte involvere den egentlige sjefen i huset.
Les

Månedenes filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Månedens nyheter

Månedens nyheter
Les

Hjemme hos Wasin

Bollywood huser verdens største filmindustri, med 800 produserte filmer i året. Den etniske sammensetningen i Norge gjør sitt til at mange av disse hittil ukjente filmene nå finner veien til vårt langstrakte land. I Bærum bor det en familie som setter stor pris på en god hjemmekinoopplevelse, og gjerne med
Les