Logo

HI-FI og HJEMMEKINO 2010

Hjemmekino og Kringlyd går sammen om å arrangere messe på Triaden Hotell på Lørenskog i slutten av februar. Konseptet er en tradisjonell messe med noe i tillegg, og da snakker vi om projektor-shootout, forelesninger av kjente konstruktører, , og konsert på lørdagskvelden!
Les

CES 2010 ? bilde

Man kan rett og slett ikke komme utenom CES i Las Vegas hvis man skal holde seg oppdatert på alt som kommer innen elektronikk. Det vet vi i Hjemmekino, så vi sendte ikke en, men to mann over dammen for å lodde stemningen i verdens gamblinghovedstad, Las Vegas.
Les

CES 2010 - lyd

Selv om elektronikkmarkedet på verdensbasis kun gikk tilbake med noe få prosent i 2009, har det amerikanske markedet vært på en temmelig brutal nedtur. Nå er det 2010 og det er på tide å tenke fremover igjen. Vi har vært på messe i Las Vegas!
Les

Trafomatic

I 20 år produserte Trafomatic transformatorer (trafoer) for industrielt bruk. Så lagde Sasa Cokic en forsterker til seg selv. Det ble starten på et hifi-eventyr som nå er kommet til Norge.
Les

Denon PMA-1500AE

Vi er opptatt av at lyden skal være realistisk, og at vi skal kunne slappe av når vi lytter til musikk. Her har Denon alltid vært en trygt og kompetent valg. Allikevel er det kort vei mellom det å være avslappet og det å være kjedelig. Vi får håpe Denon lander på riktig side også denne gangen.
Les

Hegel H20 Effektforsterker

Det er med en viss spenning vi åpner den store esken som inneholder Hegel H20. Kan denne forsterkeren leve opp til både våre forventningen og Hegel sine ambisjoner? Vel, det er ting som tyder på at de leverer denne gangen også.
Les

Harman/Kardon MS100

De par siste årene har antall enheter som har spesialisert seg på avspilling av innholdet fra en iPod eller iPhone eksplodert. Dessverre er det mye som låter temmelig tamt. Det gjelder heldigvis ikke MS100.
Les

Pioneer A-A9mk2

Vi hadde for noen måneder siden lillebroren A-A6 inne til test, og selv om vi var rimelig fornøyde, tok det liksom ikke helt av. Forsterkeren gjorde imidlertid veldig mye riktig, og får vi litt mer krefter og et enda mer solid lydbilde kan dette bli veldig riktig.
Les

Tannoy Definition DC8T

Man skal ikke skue hunden på hårene er det noe som heter. DC8T ser riktignok ganske snille ut, men er faktisk et hårete råskinn av en høyttaler!
Les

Anthem Statement

Noen ganger dukker det opp produkter det klør i fingrene etter å få lov til å oppleve i min egen kino. Anthem Statement er slike produkter. De oser muskler og finesse, og det er fullstappet med tekniske løsninger som ikke er dagligdags.
Les

Cerwin Vega HFA-21SX

Jeg trodde min subwoofer var stor med sine 18 tommer, men den fremstår som en pygmé ved siden av dette bassmonsteret fra amerikanske Cerwin Vega.
Les

Hjemmekinoskolen - Akustikk del 3

I denne delen skal vil se på hvordan man kan få bedre lydkvalitet uten å investere i verken absorbenter eller mer elektronikk. Det er mulig å undertrykke rommets påvirkning ved å gjøre taktisk fornuftige plasseringer av høyttalere og lytteposisjon.
Les

Gruppetest projektorer

I hverdagsrommet er kravet til lysstyrke viktigere enn det absolutte sortnivået. Vi har derfor samlet sammen fire projektorer som har lysstyrke nok til å fungere i rom uten lyskontroll. Vi tester Benq W1000, Mitsubishi HC3800, Benq W6000 og Mitsubishi HC6800
Les

Jakten på sports-TV-en

Å skulle finne den beste flatskjermen for å se på sport er egentlig ganske enkelt. På generelt grunnlag kan man si at alle produsenters toppmodeller har de egenskaper og finesser som gjør de brukbare til å vise sport med raske bevegelser på best mulig måte. Det er bare et problem: Prisen. Vi tester en rekke modeller fra de store leverandørene.
Les

Månedens filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Månedens nyheter

Månedens nyheter
Les

Hjemme hos Fredrik

Fredrik bor i et stort hus i Bærum sammen med sine foreldre. Han er 18 år gammel og har det man på folkelig vis kan kalle en rå hjemmekino. Han er sikkert ikke alene om å være ung og å ha en egen hjemmekino, men allikevel er det et par ting som gjør denne kinoen litt mer interessant enn mange andre.
Les