Logo

CES 2009

Årets største elektronikkmesse ble mye å skrive hjem om også i år. Det skjer utrolig mye ute hos de enkelte produsentene og hadde det ikke vært for at messen var litt stillere enn vanlig, skulle man ikke tro at verden har visse problemer med finansene.
Les

Arcam Solo Mini mot Denon RCD-CX1

Vil du ha god lyd uten å møblere stua med elektronikk, så finnes det gode alternativer.
Les

Sonneteer Byron

Den engelske poeten Lord Byron hevdet at kjøtt og fett fordervet sjelen. Derfor er det neppe tilfeldig at CD-spilleren med samme navn formidler musikkens sjel med stor åpenhet og masse detaljer.
Les

Trigon Energy og Trigon Recall

Det finnes noen myter i hifi som holder seg veldig godt. En av dem er at tysk hifi har skarp diskant og kontant bass. Dette Trigon-settet knuser den myten ettertrykkelig.
Les

XTZ Class A100 D3 integrert stereoforsterker

XTZ er kjent for rimelige høyttalere og subwoofere som gir mye for pengene. Kan de lage elektronikk også?
Les

Breddetest receivere

Syv receivere i den billige enden av skalaen møtes til duell. Denne gangen er det Onkyo, Denon, Harman Kardon, Marantz, Sony, Pioneer og Yamaha som skal til pers. Test av: Sony STR-DG820, Denon AVR-2309, Harman/Kardon AVR 255, Pioneer VSX-1018AH, Yamaha RX-V663, Marantz SR 5003 og Onkyo TX-SR606
Les

Sony BDV-IT1000

For de store massene er alt-i-en-boks-anleggene det som fenger. Nå kommer de også med Blu-ray som standard, noe som gjør det hele mer interessant.
Les

Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand, Haydn Grand og Maestro Grand

Etter en heidundrende sesjon med de helt ville høyttalerne The Music eller Die Musik fra Vienna, håper vi på å finne noe av den samme lyden i en noe rimeligere innpakning. Ikke noe sted er bedre enn å begynne enn med Beethoven Concert Grand med en svært fornuftig senter og gode bakhøyttalere.
Les

Yamaha DSP-Z7

Yamaha sin produktlinje har fått et etterlengtet tilskudd når de nå lanserer DSP-Z7. Klarer den å fylle det enorme hullet i porteføljen?
Les

Rimelige Blu-ray Disc-spillere

Det smaker rett og slett ganske godt at vi nå er i en posisjon hvor vi endelig kan velge og vrake blant BD-spillere fra mange produsenter. Denne gangen ser vi på tre modeller som ikke rakk med til den store gruppetesten i siste nummeret i 2008. Test av Pioneer BDP 51FD, Denon DVD-1800BD og Marantz BD-7003
Les

JVC DLA-HD750

JVC har lenge vært kontrastkongen i projektorsammenheng, dette på tross av konkurrentenes mange krumspring for å innhente forspranget. Med nye DLA-HD750 øker JVC nok en gang overtaket.
Les

Loewe Art SL 42

Med sin nye modell, Art, viser igjen Loewe at de er tro mot sine idealer. Blendende design kombinert med høyteknologiske muligheter gir Art særpreg som bør komme tiltalte til gode.
Les

Sony KDL 40ZX1

I forrige nummer sjekket vi ut verdens første flatskjerm med trådløs media-receiver. Denne gangen er det ikke bare trådløsheten som imponerer. Skjermen er nemlig slankere enn alt annet på markedet.
Les

Sony XEL-1

Den er ikke stor i størrelse, men som teknologisk gjennombrudd er Sony XEL-1 stor. Dette er verdens første kommersielt tilgjengelige OLED-skjerm.
Les

Månedenes filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Hjemme hos Fredrik

Man trenger aldeles ikke lage seg en flaggermushule eller fylle stua med svære og ofte stygge bokser for å få den gode film- eller musikkopplevelsen vi entusiaster er på jakt etter. Hvis man tenker helhetlig, slik som Fredrik, kommer man svært nær målet med gjennomtenkte grep. Særlig hvis man er på banen allerede i den innledende byggefasen.
Les