Logo

CES 2008 - 1

Med hånden langt ned i den teknologiske honningkrukken, og med en finger i været skal vi i Hjemmekino tolke trendene fra årets første store happening, CES i Las Vegas.
Les

CES 2008 - 2

CES i Las Vegas har to sider. Den ene er den støyende og kavete elektronikkmessen i de store hallene, den andre er highend-hotellet hvor du kan spasere rolig rundt i luksuriøse omgivelser og lytte til noe av den beste lyden på kloden.
Les

Intervju med Lee Taylor and Mallory Nicholls

For fire år siden var Leema Acoustics et lite firma som bygget veldig små høyttalere. Siden den gang har Leema lansert et imponerende antall elektronikkprodukter. Hele serien er ment å kunne bygges sammen til et komplett ?intelligent? hjemmekinosystem med audiofile kvaliteter, men som skal være veldig mye enklere å håndtere enn konvensjonelle receivere og prosessorer.
Les

Ayon CD-3

De østerrikske bidragene til den europeiske melodifestivalen har vel aldri opplevd å få toppscore. Kanskje de burde sende Ayon CD-3 som musikkformidler i stedet?
Les

Cabasse LaSphère (+ forsterkersett fra Belcanto)

High-end har sin egen highest-end ? absolutt topp. På denne toppen står for tiden designmessig, så vel som teknologisk, en monolitt - LaSphère, utviklet av konstruktører fra selskapet Cabasse fra Bretagne i Frankrike.
Les

Chario Hiper 1000 mk2

Er du ute etter en nøytral høyttaler til anlegget ditt, kan du bare bla videre. Er du derimot ute etter høyttalere som nærmest nagler deg fast til musikken, så kan du trygt lese videre.
Les

Martin Logan Source

Hvordan i alle dager kan man forvente at en stakkars skribent skal skrive, når alt han vil gjøre er å digge musikk? Vel, Martin Logan Source har vært på besøk!
Les

Parasound JC 2 og A 21

John Curl er mannen bak Parasound, et merke med lang tradisjon for å lage kraftige forsterkere, forforsterkere, og surroundprosessorer. Tung amerikansk hi-fi fikk nettopp ny betydning.
Les

Pioneer PD-D9-J

Lillebroren var glimrende på SACD, men heller kjedelig på vanlige CD-plater. Nå er PD-D9-J kommet, og den leverer på begge formater.
Les

Pioneer S-3EX-W

For en tid tilbake testet vi toppmodellen i Pioneers EX-serie, en høyttaler som blir husket særdeles godt i redaksjonen. Nå har TAD produsert nok en høyttaler for sitt moderselskap, og denne gangen har forholdet mellom pris og nytte sprengt alle grenser!
Les

PS Audio Quintet

Tror du ikke rensing av strøm kan ha noe å si for lyden? Prøv å vaske klær i kloakkvann.
Les

Swans D2.1SE stativhøyttalere

HiVi produserer høyttalerelementer. Under merket Swans lager de imidlertid også ferdige høyttalere med en finish som man kan speile seg i. Lyden kan man imidlertid ikke se?
Les

Blue Sky System One

Etter å ha testet PC-høyttalersettet Blue Sky EXO var lysten til å teste andre produkter fra Blue Sky ikke annet enn overveldende. Siden Blue Sky lager produkter som først og fremst er beregnet for studiobruk, er det ikke helt uten tilpasninger vi tar fatt på dette usedvanlig potente hjemmekinooppsettet.
Les

Yamaha DSP-Z11

Yamaha sitt nye flaggskip er endelig tilgjengelig i butikkene. Hjemmekino har hatt denne på test en stund, og den har satt solide spor etter seg. Hvilken multikanalsforsterker er det som kan forsvare en prislapp på nesten femti tusen?
Les

Hjemme hos Bjørn

Trenden og tendensene i markedet er klare. De aller fleste satser på kompaktanlegg i de lavere prisklasser, både fordi disse systemene tar mindre plass, og fordi prisene matcher det de betaler for flatskjermen. Denne gangen har vi besøkt en kar som går litt mot strømmen.
Les