Logo

Månedens leder

Månedens leder
Les

Hjemmekinoskolen Akustikk

Sannheten om akustikkens betydning for lyden får man sjelden vite noe om hos hifi-selgerne. Dette kan antas å skyldes enten dårlige kunnskaper eller i verste fall økonomiske interesser. Uansett er det behov for å gjøre noe med forståelsen for akustikken påvirkning av lyden i hjemmet.
Les

Cambridge Azur 650A integrert forsterker / Azur 650C CD-spiller

Cambridge er et av disse merkene som leverer mye lyd for pengene, men nå gjør jo de fleste produsentene akkurat det samme med forbausende gode produkter i forhold til pris. Hva er det så som skiller Cambridge fra de andre?
Les

Gulvstående høyttalere til under kr. 15.000,-

Hva slags høyttalere skal man kjøpe hvis man vil ha det maksimale ut av en forholdsvis rimelig forsterker? Det går åpenbart en grense for hvor store høyttalere man bør kjøpe hvis man ikke har en forsterker i ultraklassen.
Les

John Blue JB3

Med ett eneste element på bare tre tommer er det utrolig hvor fyldig lyd John Blue JB3 er i stand til å levere.
Les

Mirage OS3 Sat høyttalere og MM8 subwoofer

Det er mange årsaker til å se litt nærmere på et par mindre høyttalere og en subwoofer eller to hvis du vil ha god lyd for pengene, og samtidig ønsker noe som krever utrolig liten plass for å yte maksimalt.
Les

Onkyo A-5VL Integrert forsterker, C-S5VL CD-spiller

Dette er en pakke som blant annet inneholder en digital integrert forsterker. Det er spennende teknikk som lenge ble sett på som fremtidens teknologi, men det er flere og flere som har forsøkt seg og så gått tilbake til vanlig kjent analogteknikk.
Les

Harman/Kardon AVR760

7x85 Watt høres kanskje ikke mye ut når konkurrentene lover 7x190 watt uten å mukke. Vel, det er forskjell på Watt og watt. Det er noe alle som har vært innom en receiver fra Harman/Kardon har fått med seg.
Les

Lydplanker

Det er et alternativ til de kjipe plastikkanleggene med fem kanaler som koster et par tusenlapper og låter heller tvilsomt. De såkalte lydplankene har inntatt markedet for alvor, og vi kikker litt på hva de gjør, på utstyret og om vi får den lyden vi ønsker oss.
Les

Marantz UD9004

I dag kan man få en Blu-ray Disc-spiller til tusen kroner på den lokale matbutikken, som jo sikkert er bra for utbredelsen av formatet. Men hva hadde bilverdenen vært uten Formel 1?
Les

Onkyo TX-NR5007

Vi ble ikke så rent lite imponert over TX-NR807, som er den «minste» av Onkyos nettverksreceivere, som vi hadde inne på test i forrige nummer. Denne gangen er det i den andre enden det skal skje, når vi nå skal stifte bekjentskap med Onkyos feteste hjemmekinoreceiver noensinne, TX-NR5007.
Les

PSB Image T5, C5 og B5

Det er en god stund siden den «gamle» Imageserien kom på markedet, og det er nok flere med oss som synes at det endelig er på tide med noe nytt i den rimelige enden av PSB-sortimentet.
Les

Sony STR-DA5500ES

Er det noe vi har lært gjennom omfattende testing, så er det at man aldri skal utelukke Sony når det kommer til hjemmekinoreceivere.
Les

Philips Aurea 40PFL9904H/12

Er man fan av Philips sitt Ambilightsystem, er nok Aurea-konseptet det nærmeste man kommer himmelen.
Les

BenQ W6000

Ny og billigere plattform med superkraftig lampe, er dette varsel om et nytt fokus fra den taiwanske giganten?
Les

Hjemmekinoskolen LED

Lysdioder, eller LED, produserer lys mye mer effektivt enn lysrør. Med LED trekker den kanskje bare halvparten så mye strøm, og til og med bildet kan blir bedre på en flatskjerm med LED. LED er allikevel ikke det samme som LED. Man må nemlig skille mellom ulike typer prinsipper.
Les

Sony KDL 52Z5500

Sony lanserte sin første 200Hz flatskjerm på IFA i 2008, med Z4500. Nå er arvtakeren på plass i form av modellen Z5500.
Les

Toshiba 46SV685DN

I dagens TV-marked renner det ikke over med LED LCD-skjermer med lokal dimming, som er den beste måten å benytte LED på. Derfor er det desto mer gledelig å se at Toshiba debuterer på LED i denne kategorien.
Les

Månedens filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Månedens nyheter

Månedens nyheter
Les

Julegavetips

Årets julegavetips
Les

Hjemme hos Håvard

Vi i hjemmekino skryter uhemmet av referansekinoen vår. Våre faste lesere husker sikkert at vi skrev om den for en god stund siden, da som en slags byggelogg i to deler. Håvard, som vi besøker i dette nummeret, var en av de aller største ? og ivrigste ? bidragsyterne. Men, det som kanskje er enda mer interessant er hva han gjorde når vårt prosjekt var ferdig ?
Les